Tankefulde Haver

Blanche - Negre

 Tankefulde Haver

Titel

Tankefulde Haver

Forfatter

Erik Westengaard

ISBN

 87-7241-990-3

Udgivet

1999

Forlag

 Christian Ejlers’ Forlag

Sprog

Dansk

Pris

198 DKK

Tankefulde haver


Erik Westengaards bog ”Tankefulde haver” fik jeg som gave i november måned for et par år siden. En vidunderlig bog på mange planer. Frimureriets tanke- og symbolverden er omdrejningspunkt for udformningen og forståelsen af havekunsten i de tre haver: Louisenlund, Jægerspris Slot og Mindelunden samt Johan Bülows have ved Sanderumgaard.


Ud over den fine gennemgang af haverne fungerer bogen som en indføring i frimureriets tankegang. Denne form for ”anvendt frimureri” findes også andre steder eks. i arkitekturen i Paris og i Sankt Petersborg. Længere tilbage i tiden afspejler katedralbyggerierne tilknytningen til det spirituelle. Ja, selv en lille landsbykirke som den på Rennes le Chateau indeholder de samme skjulte lag, der ofte kun kan ses af de indviede. Her bliver ”Tankefulde haver” en indsigtsfuld og nænsom øjenåbner, og en havevandring kan blive et løft for sjælen.


Måtte enhver frimurer og andre spirituelt interesserede hente viden og inspiration i denne bog.

Anmelder af denne bog

Sus Krassel

Bogen købes enten via boghandleren eller gennem bogForm, Klostervej 9 Dronningborg, 8930 Randers N

© 2014-2019  Blanche-Negre             Web-ansvarlig Kaj Lilliendal               Kontakt: info@blanche-negre.com     Tlf +33 4 68 20 11 57