Kirken
 

Blanche - Negre

Rennes le Chateau

           Kirken           

Kirken på Rennes le Chateau er i dag indviet til Marie Madeleine. Det har den ikke altid været. I de ældste skriftlige kilder nævnes den som indviet til "Beate Maria".

Hvornår der er ændret, kan vi ikke sige med sikkerhed, men det er meget før præsten Berenger Sauniere i 1885 kommer til Rennes le Chateau.


Da kirkerne i gamle dage blev anlagt med retning mod solopgangen på den pågældendes helgendag passer det nøjagtigt med den 17. september, der tidligere var "Maria's dag". Denne dag står solen op i retningen 86o.

Solopgangen kan ses på videoen til højre. Kirkens retning mod øst er derfor ikke 90o men 86o. Det kan ses på tegningen. Klik for større billede.

Centerlinien er en af de tre vigtige linier, der går gennem kirken.  Se mere under geometrien.


Indgangspartiet rummer elementer til forståelsen af kirken.

Det vender nu mod syd. Tidligere var der indgang i vest.

Dørpartiet er opbygget efter Pythagoras' princip: 1-2-3-4.

1 er prikken, det guddommelige. 2 er de to søjler, der danner forudsætningen for skabelse. 3 er trekanten, der forbinder disse to kræfter og danner balancen mellem det himmelske og jorden. 4 er rektanglet, der repræsenterer jorden. Dette mønster går igen inde i kirken, på alteret, de 14 stationer etc.

I centrum af trekanten står Maria Magdalena med et krusifiks.


De mange symboler inde i kirken kan tydes på flere måder. Selvfølgelig har de en katolsk betydning, men de kan også tillægges en frimurerisk betydning.

Det runde vindue i øst er interressant, da placeringen er speciel. Det kvindelige runde vindue er normalt  placeret enten i vest, syd eller nord.

Scenen, der vises i vinduet, er også usædvanligt. Her ses et måltid, hvor der alene serveres vin og brød.

© 2014-2019  Blanche-Negre             Web-ansvarlig Kaj Lilliendal               Kontakt: info@blanche-negre.com     Tlf +33 4 68 20 11 57